Deneyimli yoga eğitmenleri Çağ Gürle ve İrem Güneş tarafından sunulacak bu eğitim, ileri seviye asana pratiğini, felsefeyi, anatomiyi ve öğretme metodolojilerini derinlemesine inceleyerek uygulamanızı geliştirmenize ve başkalarına güven ve bilgelikle rehberlik etmenize olanak sağlıyor.

Üç temel modül (Beden, Zihin ve Hocalık) etrafında yapılandırılmış olan eğitimimiz, ileri düzey asana uygulamalarını, meditasyonu, anatomiyi, psikolojiyi ve öğretim metodolojilerini bütünleştiriyor.

İster becerilerinizi geliştirmek isteyen profesyonel bir yoga eğitmeni olun, ister pratiğinizi bir sonraki seviyeye taşımaya hazır bir öğrenci olun, bu eğitim büyüme, keşif ve dönüşüm için eşsiz bir fırsat sunuyor.

300 saatlik İleri Seviye Yoga Uzmanlık Programı için bize katılın.Eğitiminizi ilerletmek için her bir bölümü tek başına alabilir veya üçünü birden alarak 300 saatlik sertifikanızı almaya hak kazanabilirsiniz.

Program İçeriği

Modül 1: BEDEN

1) İleri Seviye Asana İncelemeleri

Ters duruşlar, kol dengeleri ve geriye eğilmeler de dahil olmak üzere yoga duruşlarının keşfine daha derinlemesine dalacağız.

Her ders belirli bir asana grubuna odaklanacak ve hizailkelerinin, temel hareketlerin ve enerji bileşenlerinin kapsamlı bir şekilde incelenmesine olanak tanıyacak.

Doğru hizalamanın uygulamada dengeyi, gücü ve güvenliği nasıl desteklediğini anlayacak ve ince ayarlamaların her asananın faydalarını nasıl artırabileceğini keşfedeceksiniz.

2) İleri Seviye Anatomi ve Fizyoloji

Yoga pratiğiyle ilgili anatomi ve biyomekanik bilginizi derinleştireceksiniz.

Bedeni altı bölgeye ayırarak iskelet yapısını, kas dinamiklerini, eklem hareketliliğini ve yaygın sakatlanmaları keşfedecek ve hem bireysel uygulamanız hem de eğitmenlik esnasında güvenliği ve etkinliği artırmak için bu anlayışı nasıl uygulayacağınızı öğreneceksiniz.

Kas-iskelet ve sinir sisteminizin hareket halinde nasıl çalıştığını, bedenin anatomik mimarisinin kan damarları, sinir yolları ve lenf damarları yoluyla “prana” akışı için nasıl organizasyon ve destek sağladığını öğreneceksiniz.

3) Fasya ve Mobilite

Yoganın Yin tarafını temsil eden güvenli, etkili ve tedavi edici uygulamalarını pratik etmek ve öğretmek için bilimsel temele dayanan en son araştırmaları ve bunun yoga uygulamasında esneme ve mobilite üzerindeki etkilerini öğreneceksiniz.

Esneme bilimi, miyofasyal zincirler, fasya anatomisi, eklem mekaniğinin yanı sıra, enerji bedenini desteklemek için meridyenleri kullanan Çin Tıbbına ve bunun yoga pratiğindeki uygulamalarına bakacağız.

Modül 2: ZİHİN

1) Pranayama ve Meditasyon

Bu program, pranayama (nefes kontrolü) ve Dharana, Budist Samatha ve Zazen tekniklerine odaklanarak meditasyon uygulamalarının kapsamlı bir incelemesini sunuyor.

Vücuttaki prana (yaşam gücü enerjisi) akışını düzenlemek için çeşitli nefes kontrol tekniklerini keşfederek pranayam sanatının derinliklerine dalacaksınız. Pranayama uygulamalarının zihni nasıl sakinleştirebileceğini, sinir sistemini nasıl dengeleyebileceğini ve iç huzuru ve berraklığı nasıl geliştirebileceğini öğreneceksiniz.

Dharana, Samatha ve Zazen uygulamalarıyla meditasyonun dönüştürücü gücünü keşfedeceksiniz. Odaklanmış konsantrasyon uygulaması olan Dharana ve Samatha zihni susturmaya ve tek noktaya odaklanan dikkati geliştirmeye yardımcı olurken, Zen Budizminin oturarak meditasyon uygulaması olan Zazen, farkındalığı ve içgörüyü geliştirir.

Bu eğitim, bu dönüştürücü disiplinlere ilişkin anlayışlarını ve uygulamalarını derinleştirmek isteyen hem kendini adamış uygulayıcılar hem de yoga eğitmenleri için idealdir.

2) Yoga Psikolojisi

Batı psikolojisinin yaklaşımlarıyla karşılaştırıldığında, eski yogik geleneklere göre zihnin nasıl çalıştığına dair derin bir yolculuğa çıkacaksınız.

Yoga ve psikolojinin kesişimini keşfedecek ve zihin-beden bağlantısına dair anlayışınızı derinleştireceksiniz.

Yoga uygulamalarının zihinsel ve duygusal sağlığı nasıl destekleyebileceğini öğrendiğinizde, öğrencilere dönüştürücü iç yolculuklarda rehberlik etme konusunda içgörüler kazanacaksınız.

3) Yoga Felsefesi

Bu bölümde yoganın daha derin ruhsal boyutlarını keşfedecekve bu öğretileri uygulama ve öğretilerinize nasıl entegre edeceğinizi öğreneceksiniz.

Patanjali’nin Yoga Sutraları, Dhammapada, Bhagavad Gita ve diğer klasik metinler de dahil olmak üzere yoga ve Budistfelsefenin temel ilkelerine ve öğretilerine derinlemesine dalacaksınız.

Eğitmenlerin rehberliğinde diğer katılımcılarla düşündürücü tartışmalara ve felsefi diyaloglara katılacaksınız. Temel felsefi kavramlara ilişkin farklı yorumları ve bakış açılarını keşfedecek ve ortak sorgulama ve yansıtma yoluyla anlayışınızı derinleştireceksiniz.

Felsefi temaları ve kavramları yoga derslerine, atölye çalışmalarına ve tartışmalara nasıl aktaracağınızı öğrenecek ve öğrencilerinizin yoga uygulamasının daha derin boyutlarıyla bağlantı kurmasını sağlayacaksınız.

Modül 3: HOCALIK

1) Sekans Oluşturma ve Öğretim Dili

Akıllı bir yoga dersi sekansı amacın netliğini gerektirir. Bu bölümde amacınızı net bir şekilde ortaya koymak için grup derslerini sistematik bir şekilde nasıl sekanslayacağınızı ve öğrencileriniz için çıkarılacak mesajı güçlü ve ilgi çekici hale getirmeyi öğreneceksiniz.

Güvenli, etkili, ilham verici yoga sekansları oluşturma becerilerini geliştirecek, Zirve (Peak) poz sıralaması, temaya dayalı dersler ve pranayama ile meditasyonun entegrasyonu dahil olmak üzere gelişmiş sekanslama ilkelerini keşfedeceksiniz.

Öğrencilerinizin mat üzerindeki deneyimini geliştirmek için gelişmiş sekanslama ilkelerini, sözlü ipuçlarını ve öğretme stratejilerini öğrenecek, benzersiz öğretim sesinizi geliştireceksiniz.

2) Dokunuşun Gücü: Yoga Eğitmenleri için Ellerle Yönlendirme

Bu bölüm yoga eğitmenlerinin öğrencilere daha derin ve destekleyici rehberlik sağlamak için ellerle yönlendirme tekniklerini öğrenmelerine odaklanıyor.

Program içeriği temel ellerle yönlendirme teknikleri, ellerle yönlendirme uygulamaları ve adaptasyonları, anatomik bilgi ve güvenlik ilkeleri, duygusal destek ve rehberlik, uygulama ve geribildirim oturumlarından oluşmaktadır.

3) Hocalık Pratiği

Eğitmenlik uygulamaları ve geribildirim oturumları aracılığıyla bilgi ve becerilerinizi destekleyici bir ortamda uygulayacaksınız. Öğretme tarzınızı ve sesinizi geliştirmek için deneyimli eğitmenlerden kişiselleştirilmiş rehberlik ve mentorluk alın.

Ayrıca, sınırlar, gizlilik ve öğrenci-eğitmen ilişkileri dahil olmak üzere yoga eğitmeni olmanın etik sorumluluklarını keşfedeceksiniz.

Her kökenden ve yetenekten öğrenciler için nasıl güvenli ve kapsayıcı bir alan yaratacağınızı ve en yüksek profesyonellik standartlarını nasıl koruyacağınızı öğreneceksiniz.

Sertifika

Programı başarıyla tamamladıktan sonra, Yoga Alliance tarafından akredite edilmiş 300 saatlik İleri Yoga Eğitmenliği sertifikası alacaksınız. Bu sertifika, Yoga Alliance’a RYT-500 düzeyinde kaydolmanıza olanak tanır ve bir yoga profesyoneli olarak mükemmelliğe ve sürekli öğrenmeye olan bağlılığınızı gösterir.

Kimler Katılabilir?

• Eğitime katılmak için 200 saatlik temel seviye eğitiminin başarıyla tamamlanmış olması veya düzenli olarak pratik yapıyor olmanız gerekmektedir.200 saatlik temel seviye eğitiminizin olmaması durumunda katılımınız hocaların onayına bağlıdır.

• Eğitimde ders anlatmanız gerekeceğinden eğitmenlik deneyiminizin olması tercih edilir. Ancak eğitmenlik tecrübeniz yoksa yine de kabul edilirsiniz.

• Uygulamanızda ileri düzeyde olmanıza gerek yok. Sadece düzenli pratik yapıyor olmanız ve öğrenmeye istekli olmanız gerekir.

Buluşma Tarihleri

14-15 Eylül 2024

28-29 Eylül 2024

19-20 Ekim 2024

2-3 Kasım 2024

16-17 Kasım 2024

14-15 Aralık 2024

28-29 Aralık 2024

18-19 Ocak 2025

1-2 Şubat 2025

15-16 Şubat 2025

Eğitimin stüdyo ayağı Cumartesi ve Pazar günleri 12:00 – 20:00 arasında gerçekleşecektir.

Mart ayının sonunda eğitim inzivası gerçekleşecektir.

ÖRNEK EĞİTİM GÜNÜ

12:30 – 14:00 Ders

14:00 – 16:00 Asana, Pranayama, Meditasyon

16:00 – 17:00 Ara

17:00 – 19:00 Ders

19:00 – 20:00 Uygulama, Kapanış

*Örnek olarak sunulmuştur. Her modül konusu gereği dağılım farklılaşabilir.

İnziva

İnziva hafta sonu buluşmalarının tamamlanmasının ardından, daha sonra belirlenecek bir tarihte 3 gece 4 gün olarak yapılacaktır.

Program Ücreti

*Süper erken ödeme 79.000 TL

Son ödeme tarihi 1 Haziran 2024

*1 Haziran sonrasında yapılan peşin ödemelerde 88.000 TL. 1 Haziran’a kadar 28.000 TL kapora ödemenizi yaparak kalan ödemenizi eğitimin ilk gününe kadar tamamlayabilirsiniz.

*Taksitli ödeme 99.000 TL. 

İlk taksit kayıt olurken 19.000 TL olarak ödenmektedir. Kalan ödemeler 20.000 TL olarak 4 taksit halinde kayıt olduğunuz aydan itibaren takip eden ayın ilk buluşmalarında ödemeler olacak şekilde yapılacaktır.

*Online katılım 79.000 TL’dir. 3 Taksit imkanı bulunmaktadır.